Независниот полициски синдикат бара исплата на дополнителните часови работа

by fokus 20:06
20:06

Независниот полициски синдикат бара на полициските склужбеници кои доаѓаат во Скопје веќе неколку недели, поради нивно ангажирање на протестите, да им се платат дополнителните работни часови. Од Синдикатот додаваат дека полицајците престојуваат во касарни со месеци а за тоа ја добиваат само редовната плата.

Синдикатот ги обвинува началниците во МВР за запоставување во нивната работа и од министерот за внатрешни работи бара да најде волја за надминување на овие прекршоци кои им се прават на полицајците.

Од МВР кратко соопштија дека за забелешките на синдикатот ќе се произнесат во текот на следната недела.

Поврзани новости