Неправилности го следат изборот за претседател на СПУКМ

by Fokus 13:15
13:15

Студентскиот пленум денеска објави низа неправилности за изборот на гласањето на претседател на СПУКМ посочувајќи дека гласачкото ливче повеќе наликува на флаер, нема печат и нема регистерски број, туку се испишани само имињата на кандидатите.

Од Студентскиот пленум обвинуваат дека комисијата вопшто не ги легитимира студентите, ниту пак членовите на комисијата се легитимирале, кога тоа било побарано од нив.

Пултот за гласање е поставен на самата маса каде седи комисијата и единствено гласачката кутија е импровизиран параван меѓу гласачот и комисијата.

Пленумци денеска во 12 часот го блокираа изборот за претседател.

 

 

 

 

Поврзани новости