Нема зголемување на даночните стапки и нови даноци, тврди Бесими

by Fokus

Нема да има зголемување на даночните стапки и нови даноци, туку реформата на даночната политика ќе се базира на проширување на даночна база и во однос на ДДВ ќе се променува преференцијалната стапка согласно практиките во регионот, изјави денеска министерот за финансии Фатмир Бесими.

Во одговор на новинарско прашање на прес-конференција на која го презентираше Предлог-буџетот за 2023 година, Бесими потенцира дека засега не би сакал да изнесува детали за даночните реформи, бидејќи Владата треба уште еднаш да одржи состаноци со претставниците на стопанството со цел да се разгледаат нивните забелешки.

Поврзани новости