Нема кворум за одземање на мандатите на опозициските пратеници

by Фокус 15:43
15:43

Претседателот на парламентот Трајко Велјановски го одложи поединечното гласање за секој од 31-те пратеници на опозицијата и најави дека дополнително ќе закаже термин кога ќе биде обезбедено потребното мнозинство.

Ова е епилог откако денеска не беше обезбедено потребното двотретинско мнозинство од 82 пратеници, колку што се неопходно за одземање на пратенички мандат.

- Advertisements -

Належната собраниска комисија веќе утврди дека опозициските мандати треба да бидат одземени поради неоправдани отсуства.

Поврзани новости