Негативен тест или потврда за вакцинација за влез во Словенија

by fokus

Сите кои ќе патуваат за Словенија од полноќ ќе мора да приложат негативен тест за коронавирус, потврда за вакцинација или прележан Ковид-19 во последните шест месеци.

Поради бројните протести, словенечката влада донесе одлука за исклучоци-патници во транзит и возачи во меѓународен товарен транспорт.

Сепак, предлогот овој исклучок да важи и за работни мигранти од Хрватска не беше усвоен.

Поврзани новости