Не е трагедија вметнувањето на Бугарите во Уставот, вели Попоски

by Fokus 16:24
16:24

Не е трагедија отворањето на Уставот и вметнувањето на Бугарите во него, смета поранешниот министер за надворешни работи од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Попоски во интервју за ТВ21.

„Јас лично не сметам дека тоа е трагедија. Ако ние како држава сме се дефинирале дека обезбедуваме определени права за сите, нема причина некого да исклучуваме од тоа“ вели Попоски.

Поврзани новости