НДМ поднесе тужби за поништување на изборните резултати

by fokus 18:48
18:48

Народно движење за Македонија поднесе тужба за поништување на седум пратенички листи и бара поништувањето на изборните резултати за овие листи од изборите одржани на 11 декември.

-Ќе покажеме дека помалите партии и коалиции од македонскиот блок на изборите беа своевидни филијали на ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ кои одработија за нив по нарачка, НДМ мораше по секоја цена да биде тргната од изборите, но, очекуваме судечкиот судија кај кој ќе падне предметот да покаже храброст и знаење и да одлучи според логиката на правото – рече денеска претседателот на НДМ Јако Бачев.

- Advertisements -

НДМ не учестуваваше на овие предвремени парламентарни избори.

Поврзани новости