Навреме се почнати сите процедури за вакцините, не чекаме само донации, велат од Владата

by Fokus 12:31
12:31

Нашите соседи веќе почнаа да ги добиваат вакцините против корона вирусот, а Македонија ќе ги добие во првите месеци од наредната година.

Дали се доцни со процедурата за тоа и дали нашата земја чека само на донации за вакцини поради опасната зараза која повеќе од една година е присутна во светот.

- Advertisements -

„Сите процедури за вакцините се навреме почнати. Не е точно дека само чекаме на донации за помош. Тие вакцини што ќе пристигнат во Грција, ќе бидат наменети и за нас“, истакна Душко Арсовски, портпарол во Владата.

 

 

 

Поврзани новости