Наместо за 20.000 бесплатна вакцинација против сезонски грип за 60.000 граѓани

by fokus 17:10
17:10

Владата усвои Акциски план за бесплатна вакцинација против грип за ризични групи за сезоната 2020/2021, според кој бројот на лица што ќе бидат опфатени со оваа бесплатна четиритипна вакцина против сезонски грип, од 20 000, се зголемува на 60 илјади граѓани.

Се работи за лица кои се во следните ризични групи: возрасни лица над 65 години, лица со хронични заболувања, здравствени работници, бремени жени и деца на возраст од 6 месеци до 5 години.

- Advertisements -

Поврзани новости