Најновиот милионер Џек Пот освоен во Виница

by fokus

Најновиот Милионер Џек Пот во март 2018 е освоен во Виница. Играчот К.Ј освои 1.328.114, 00 денари на 07.03.2018 во Делта Бет Дооел Моцарт во Виница.

На 8март во просториите на Државната видеолотарија на Македонија се појави најновиот Милионер Џек Пот добитник. Ова не е прва добивка на К.Ј. И претходно имал добивки, но, на оваа се радува посебно.

Само за потсетување, добивките ЏЕК ПОТ, Државна Видеолотарија на РМ ги стартуваше на први јуни 2016. Добивките се постигнуваат со учество на ВЛТ игрите на среќа. Досега под мотото „Играј за забава“, освоени се 97 Милионер Џек Пот добивки во вкупен износ од 145.035.126,00 денари.

Покрај нив, освоени се и 12.991 Мини Џек Пот добивка во вкупен износ од 97.317.608 денари. МИНИ ЏЕК ПОТ добивките се во вредност од 5 илјади до 10 илјади денари, додека најпосакуваната МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивка е вредна од 1.200.000,00 до 1.800.000,00 денари.

Поврзани новости