Најголем процент од граѓаните би прифатиле Република Горна Македонија кога земјата ќе влезе во ЕУ

by fokus 20:11
20:11

Анкетата на МЦМС објавена на телевизија Телма покажува дека мнозинство од граѓаните, односно 71,4 отсто сметаат дека треба да има референдум при евентуален договор со Грција за спорот за името.

Интересно е што на прашањето дали се согласувате со промена на името во Република Горна Македонија, кога земјата ќе стане членка на ЕУ, поголемиот дел од граѓаните, односно 47,6 отсто одговориле да, додека 45 отсто одговориле не.

Поврзани новости