Најчевска: Не се работи за идеологија, туку за криминалци кои не сакаат да одат во затвор

by fokus

На демонстрантите пред Собранието им се обрати професорката Мирјана Најчевска кој утрово беше повикана во полициска станица и беше казнета со 50 евра поради фрлање со боја.

-Ни ја уништија сегашноста, ни ја заробија иднината, доста беше. Не одиме ниту чекор наназад и не ви се плашиме. Многу е просто: се работи за високи фукционери кои краделе, лажеле, измачувале и убивале и сега се сакаат да се извлечат. Не работи за политика или идеологија. Се работи за ординерни криминалци кои не сакаат да одат во затвор. А, секоја мафија мора да заврши на робија, рече Најчевска.

По говорот, таа ги повика сите граѓани да фрлаат со балони со боја кон Собранието. Со катапултот боја фрлаше секој кој изрази желба, а најмногу тоа беа жени. Со боја повторно фрлаше и Најчевска.

13275863_10209770701810145_1719397829_n 13282107_10209770708370309_1623695232_n 13285607_10209770708650316_1681753777_n

 

Поврзани новости