Најчевска: Чинот на неказнување на функционери е неверојатно проблематичен

by fokus

За секој случај треба да се цени дали треба да има преквалификација, изјави професорката Мирјана Најчевска вечерва во Анализа на ТВ 24 за настаните од 27 април лани.

Законот за амнестија е политички, односно вели сива зона каде се мешаат законодавната и судската власт. Вели дека ова се прави со многу јасна намера и политичка цел.

Најчевска смета дека е неверојатно проблематичен чин на неказнување на функционери.

Поврзани новости