Најавени протести против екстерното тестирање

by Fokus 10:40
10:40

Ученици преку социјалните мрежи се организираат за протести пред Министерството за образование против екстерното тестирање, кое треба да се одржи на 5 јуни.

Новото парламентарно мнозинство досега во неколку наврати напомена дека веднаш по формирањето на новата влада ќе ги преземат неопходните мерки за укинување на екстерното.

- Advertisements -

Пред две недели пратениците на СДСМ доставија до парламентот предлог измените на законите за основно и средно образование што се однесуваат на укинување токму на екстерното тестирање.

Поврзани новости