Над 8 000 набљудувачи ги следат изборите

by fokus 11:22
11:22

Денот на изборите го набљудуваат 7.585 домашни, 667 странски набљудувачи со 354 преведувачи, како и 75 странски новинари, информира Државната изборна комисија. Мисијата на ОБСЕ/ОДИХР акредитираше 281 набљудувач, а свои набљудувачи ќе имаат и некои дипломатски претставништва во земјава.

Граѓанската асоцијација „Мост“го следи изборниот процес со најмногу набљудувачи – над 3.000 и со покриеност на 55 отсто од избирачките места.

- Advertisements -

Граѓанската асоцијација ЦИВИЛ пак, уште утрово информираше дека вчера имале бурна ноќ, обработувајќи податоци за многубројни пријави за изборен поткуп во Скопје, Прилеп, Валандово и др.

Гласачите, изборни неправилности можат да пријават до сите невладини кои ги мониторираат изборите или на бесплатниот број 080 080 080.

Поврзани новости