Над 150 туристички работници ќе добијат минимална бруто плата

by Fokus 14:45
14:45

Претседателот на Владата, Зоран Заев на денешната прес конференција најави дека туристичките водичи ќе добијат поддршка со плата.

„Над 150 регистрирани туристички водичи за месеците октомври, ноември и декември. Ќе им биде исплатена минимална бруто плата во висина од 21.776 денари“, посочи Заев.

- Advertising -

Поврзани новости