На малата Валерија од Штип и е потребна помош за да замине на операција во Турција

by fokus 20:17
20:17

Седумгодишната Валерија Зафировска ги крена родниот Штип и Македонија на нозе во битката да се спаси овој детски живот. Голем број на хуманитарни акции се организираат за да се соберат пари, за таа да се оперира од тумор на мозокот (Tu cerbri reg frontotemporalis sin Cephalea). Потребни се 40.000 евра за операцијата да се изврши во Истанбул.

Нејзината мајка Марина Зафировска за „мама365“ вели дека по направените снимања во октомври и ноември, се покажало дека туморот агресивно расте.

- Advertisements -

„Валерија треба да се оперира во „Аџибадем“ во Турција, кај познатиот детски неврохирург кој е еден од дестте најдобри во светот, Мемед Озек. Операцијата треба да се изврши најбрзо што се може, односно за еден месец. Туморот засега е во нефункционалниот дел на мозокот“,  вели Марина.

Таа додава дека имајќи предвид што одзивот на хуманитарната акција е огромен, се надева дека средствата до крајот на месецот ќе се соберат и Валерија ќе може да замине на операција.

Жиро сметка за донација

300081000001938

Комерцијална банка АД Скопје

Дознака: валерија Зафировска –хуманитарна сметка

Поврзани новости