На гласање до 15 часот излегле 32.753 гласачи повеќе од првиот круг

by fokus

Според последните податоци објавени на сајтот на Државната изборна комисија(ДИК), до 15 часот вкупно на гласање излегле 539.882 гласачи, или 30,16%.

Споредбено со податоците од првиот изборен круг, до 15 часот гласале 507.129 гласачи, или 28,20%.

Поточно во вториот изборен круг излегле 32.753 гласачи повеќе.

Поврзани новости