На бугарскиот министер Милков му пречи што гимназијата во Скопје се вика Јосип Броз Тито

by Fokus

Бугарскиот министер за надворешни работи Никола Милков даде изјава за „БГНЕС“ при што кажа дека му пречи името на скопската гимназија „Јосип Броз Тито“.

„Ако името Цар Борис Трети е проблем, името на скопската гимназија Јосип Броз Тито е многу поголем проблем“, кажал Милков за „БГНЕС“.

Македонија додека преговара со ЕУ, преговара и со Бугарија, вели министерот Милков.

Поврзани новости