МВР: Унгарското министерство потврди дека Груевски е во Унгарија и дека побарал азил

by fokus

МВР по направените проверки попладнево утврди дека Никола Груевски се наоѓа во Унгарија, по што сега Судот треба да издаде меѓународна потерница.

-По направените соодветни проверки, Министерството за внатрешни работи утврди дека лицето Никола Груевски, кое се бара заради извршување на казна затвор во траење од две години за сторено кривично дело- примање награда за противзаконито влијание, се наоѓа во Република Унгарија. Министерството за внатрешни работи на Република Македонија доби и потврда од унгарското министерство дека Никола Груевски е во Република Унгарија и дека побарал азил.

Министерството за внатрешни работи го информира Основниот суд Скопје 1, по што Судот треба да издаде решение за распишување на меѓународна потерница за осуденото лице Никола Груевски.

Поврзани новости