МВР: Сочинивме ЦД со снимки од протестот на Шарената револуција

by fokus 17:14
17:14

Министерството за внатрешни работи денеска соопшти дека се преземаат мерки за оштетувањата направени за време на завчерашниот најмасовен протест на Шарената револуција.

-Протестот е снимен, преземени се видео материјали и фотографии од отворени извори на податоци (интернет) за што е сочинето ЦД со видео запис. Од страна на полициски службеници при СВР Скопје кои службено биле ангажирани за обезбедување на протестите, препознаени се неколку лица кои ги вршеле оштетувања на објектите.

За натамошна постапка, дополнително ќе биле набавени видео записи од безбедносните камери поставени во непосредна близина на Министерството за правда, Собранието и  споменикот на „Прометеј“

Поврзани новости