МВР со зајакнати безбедносни мерки поради ИСИЛ

by Fokus

Министерството за внатрешни работи соопшти дека во наредните денови ќе има зајакнати безбедносни мерки, поради можни напади од ИСИЛ.

„Со оглед на глобалните терористички закани во кои што цели се и верски објекти (како што беа неодамнешните напади во Египет), потоа таргетирањето на земјите од Балканот, меѓу кои и Република Македонија, а вклучително и масовните собирања на граѓани, од страна на терористичката ИСИЛ, МВР ќе ги зајакне безбедносните мерки и активности во наредните денови на целата територија на државата“, соопштија од МВР.

Од министерството велат дека во пресрет на претстојните Велигденски празници ќе преземат низа безбедносни мерки и активности.

„Мерките се согласно соодветните оперативни планови за работа, за непречено одвивање на истите, како и во насока на заштита на јавниот ред и мир, и безбедноста на објектите и на граѓаните“, се вели во нивното соопштение.

 

Поврзани новости