МВР: Нема официјална потврда дека границата со Србија е затворена за мигрантите

by Фокус 17:18
17:18

Од македонското Mинистерство за внатрешни работи  велат дека немаат официјална потврда од српска страна за затварање на граничниот премин Табановце за мигрантите.

– Официјално изавестување немаме добиено, а од контактите со колегите на Табановце информацијата е дека сообраќајот се одвива нормално и дека нема застој. Засега на граничниот премин никој не е вратен согласно Законот за реадмисија – вели Лиза Бендевска, портпарол на СВР Скопје.

- Advertisements -

Поврзани новости