МВР: Над 3.000 мигранти и бегалци синоќа влегле во Македонија

by Фокус 10:49
10:49

Министерството за внатрешни работи информира дека во последното деноноќие издало потврди на вкупно 3.673 странски државјани, од кои 1.741 се од машки пол, а 725 се од женскипол.

Притоа, потврди им се издадени и на 911 деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 296 деца кои патуваат без родител.

- Advertisements -

Според МВР, најбројни меѓу луѓето на кои им се издадени вакви потврди се најбројни се државјаните (1.570), по кои следуваат Ирак, Авганистан…

Поврзани новости