МВР му го укина обезбедувањето на Мијалков, по проценка дека не му се заканува опасност

by Фокус

Министерството за внатрешни работи му го укинало обезбедувањето на поранешниот директор на Управата за безбедност и контраразузнавање, Сашо Мијалков.

Инаку, припадници на МВР го обезбедуваа Мијалков по неговата оставката во мај 2015 година, која следуваше по кумановските настани.

Но, по извршени безбедносни проценки дека на Мијалков и на неговото семејство не им се заканува никаква опасност, пред неколку денови му било укинато државното обезбедување.

Поврзани новости