МВР изрече санкции за 24 вработени

by Фокус 13:31
13:31

Министерството за внатрешни работи изрекло санкции за вкупно 24 вработени, од кои на 17 парична казна, на тројца запирање на постапката, на двајца отказ, на еден писмено предупредување и на уште еден распоредување на понизок степен.

Дел од причините поради кои припадници на МВР добиле вакви санкции се противзаконско, неодговорно и недолично однесување, непреземање на неопходните мерки за фаќање на сторител на кривично дело, непостапување по наредба на надредениот…

Поврзани новости