МВР: Издадени нови над 2.000 потврди за мигранти

by Фокус

Во изминатите 24 часа МВР има издадено над 2.000 потврди за искажана намера за поднесување на барање за признавање на право на азил.

Според државјанството, најбројни се државјаните на Сирија 1.013, Авганистан 631, Ирак 334 и други. Во периодот од 19 јуни годинава издадени се потврди за искажана намера за поднесување барање за признавање на право на азил на вкупно 94.842 странски државјани.

Поврзани новости