МВР и УЈП синоќа „упаднаа“ во кафулињата и дискотеките во Гостивар и Тетово

by fokus 11:26
11:26

Синоќа, во доцните часови, инспектори од УЈП со полициска придружба, од стотина полицајци, извршија контрола во ресторани, кафулиња и дискотеки во Тетово и Гостивар. Ваква контрола со години не беше извршена во овие два града. Синоќа вакви проверки беа извршени и во Битола и Прилеп.

УЈП вршеше проверка дали во кафулињата се точи алкохол на малолетници, се пуши цигари и дали се издаваат фискални сметки.

- Advertisements -

Во текот на денот се очекува од МВР да излезат со детали за состојбата која ја затекнале ненајавените гости од двете институции.

Минатиот викенд вакви контроли се извршија и во Скопје, при што беа затворени десетина кафулиња кај кои беа утврдени пропусти.

Поврзани новости