МОСТ: До 14 часот на референдумот гласале над 26 отсто

by Фокус

Според асоцијацијата МОСТ до 14 часот повеќе од 26 отсто од гласачите го искроистиле правото и излегле на референдумот. Со тоа, исполнета е половина од потребната бројка. Во наредните пет часа ќе мроа да излезат уште 24 отсто за да биде реферндумот успешен.

Од МОСТ ги повторија неправилностите кои ги забележале нивните набљудувачи- некои гласачи не можеле да се пронајдат во списокот, полицијата интервенирала да смири една караница, имиња на гласачи биле читани на глас…

Поврзани новости