Морина со тапани пречекан во Косово

by Fokus

Поранешниот припадник на ОВК, Томор Морина, по излегувањето од притвор, вчера вечерта се вратил во Косово.

Таму бил пречекан како народен херој и со тапани. Косовските медиуми објавија и видеа од пречекот на Морина.

Вчера Коханет пишуваше дека Морина не сакал да даде изјава за медиумите, додека членови на неговото семејство кажале дека е во добра здравствена состојба и бил добро третиран од властите во Северна Македонија.

Поврзани новости