МОК стана „Олимписки комитет на Северна Македонија“

by fokus

Интернационалниот Олимписки Комитет (ИОК) ја верификуваше промената на името на нашата држава.

Со тоа, Македонскиот Олимписки Комитет(МОК) се преименува во Олимписки Комитет на Северна Македонија.

Ова доаѓа по промената на уставното име на државата во Република Северна Македонија.

Поврзани новости