МНР од странците за поплавите барало дефендери, чамци, камиони-клипери…

by fokus 18:13
18:13

Министерството за надворешни работи до амбасадите во Скопје на 9 август испратило допис во кој се бара финансиска помош и се дава листа со производи кои им се потребни за справување со последиците од поплавите, дознава МЕТА.

Според дописот, МНР од странците барало лопати, гумени чизми, вода, храна, средства за дезинфекција, канти за техничка вода, црева и слично.

Освен овие вообичаени работи, МНР побарало и 24 теренски возила – „дефендер“ – со погон на четири тркала, пет моторни чамци со приколки и 29 гумени чамци, камиони кипери, алпинистички јажиња и продолжни кабли.

Поврзани новости