Мицотакис за настаните во македонскиот парламент: Слика која не одговара на европското семејство

by Фокус

Лидерот на грчката опозициска Нова Демократија, Кирјакос Мицотакис, рече дека неговата партија нема да поддржи ратификација на Договорот од Преспа, без оглед како договорот ќе спроведува во земјава.

– Единствениот начин да се гарантира дека овој Договор нема да се ратификува во грчкиот парламент е да се одржат национални избори пред Договорот да дојде на ратификација во грчкиот парламент, за грчкиот народ да одлучи, не само за земјата, туку и за договорот за кој, како што реков, е штетен за националните интереси – рече тој.

Лидерот на грчката опозиција истакна дека сликата за време на подготовката за првото гласање во Собранието во земјава не е слика која, според него, одговара на земја што може да се стреми да стане членка на големото европско семејство.

Поврзани новости