Мицковски: СДСМ си го пронајде новиот Красничи, заробување на село стана критериум за функција

by Фокус 17:12
17:12

Наспроти декларативните настојувања на Владата за транспарентност која спаѓа во рубриката гол популизам, денес дознвме дека Танушевци било “заробено”, па потоа “ослободено”, дека за да се добие позиција во владата треба да се зароби некое село или град и дека тоа се критериуми за напредок, а не професионалните компетенции, какво образование или минат труд има зад себе, реагираше лидерот на ВМРО-ДПМНЕ во однос на информацијата дека Џезаир Шакири – Хоџа добил функција во владата.

„СДСМ и во овој мандат си го пронајде новиот Красничи, но овој пат награден и со позиција во владата. Ова е време кога имаме целосна ерозија на принципите и вредностите. Сите говорат, но владата молчи… а молчат затоа што тонат во сопствената жива кал. Владата, Премиерот и Министерот за внатрешни работи должат одговори… и треба да се свесни дека бргу ќе дојде денот кога за се ова што им прават на граѓаните и на нашата држава ќе понесат одговорност, бидејќи мора во нашата држава конечно одговорноста да има име и презиме“, напиша Мицковски на фејсбук.

Поврзани новости