Мицкоски: Набавката на терминалите за отпечаток од прст се чекор кон демократијата

by fokus

Од информациите коишто ги добив од претседателот на ДИК можам да кажам дека формално постапката за набавка на терминалите за отчитувачи на отпечатоци од прст е завршена и тоа е еден огромен чекор кон демократијата на самиот ден на гласање, изјави денеска на прес-конференција претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски.

– На овој начин конечно се става крај на сомнежите за семејно или групно гласање и овој начин на гласање е доказ, дека и од друга страна, претставува исклучителна квалитетна можност и инструмент за да можеме да ја провериме веродостојноста на податоците од претстојниот попис којшто ќе се случи во месец септември, нагласи Мицкоски.

Тој потенцираше дека со терминалите за отчитување на отпечатоци, ќе се даде многу јасен одговор колку луѓе денес има во државата, без да има какви било обиди за политичка манипулација и злоупотреба.

Поврзани новости