Мицкоски чека Ахмети и Џафери да откријат какви документи добиле на УСБ

by Фокус

Христијан Мицкоски, лидер на ВМРО-ДПМНЕ, денеска не сакаше да открива детали за споменато УСБ и писмо, за кое тврди биле доказ дека СДСМ и ДУИ го ангажирале поранешниот премиер Никола Груевски да внесува раздор во опозициската партија.

-Па еве ќе ги прашате и Талат Џафери и Али Ахмети за содржината на тоа УСБ, на тоа плико и каков документ имало во тоа плико и јас ќе ги следам внимателно нивните изјави и внимателно ќе следам дали ќе ја кажат вистината. Еве да оставиме тие да ја кажат вистината, бидејќи ти ги добиле два од трите документи – рече Мицкоски.

Инаку, вчера за ова тој говореше во Алсат, каде рече: „Можеби треба да им се освежи меморијата и за пликоата кои што ги добиваа на УСБ и Али Ахмети и Талат Џафери во 2022 година пролетта, што имаше во тоа УСБ, кои беа документите кои што беа дел од тие пликоа итн, можеби они подобро ќе ви одговорат“.

Поврзани новости