Министрите и замениците министри на СДСМ поднесоа оставки

by Фокус

Министерот Оливер Спасовски пред малку пред Владата изјави дека сите членови на Владата на СДСМ поднесоа оставки, доколку остане на сила одлуката за распуштање на парламентот.

„Нема услови за фер избори, тоа е потврдено од САД и ЕУ. Нема да алиментираме нелегални избори и затоа денеска даваме оставка на нашите функции“, порачаа министрите и замениците од СДСМ.

Тој побара од Собранието денеска да ги констатира нивните оставки.

Поврзани новости