Министерство за финансии: Вандалско однесување на поединци

by fokus 13:00
13:00

Министерството за финансии реагираше на вчерашниот протест на „Шарената револуција“, на кој фасадата на зградата на министерството доби неколку балони со боја.

„Министерството за финансии го почитува неприкосновеното право на граѓаните за мирен протест, но го осудува вандалското однесување на поединци кои оштетуваат државен имот изграден со парите на граѓаните на Република Македонија“, велат од министерството.

На вчерашниот протест, Единицата за брзо распоредување ги затвори сите приоди кон Министерството за финасии за да ги спречи демонстрантите од „Шарена револуција“ да стигнат пред објектот, револтирани од новото задолжување.

Сепак, кога се мислеше дека протестот заврши, една група граѓани се пробија покрај полицијата и успеаја да стигнат до зградата врз која фрлија и боја.

Поврзани новости