Министерката Царовска не дојде на дебатата за Законот за дискриминација

by Fokus 10:51
10:51
Министерката Мика Царовска во последен момент го откажа учеството на дебатата за предлежените измени за Законот за дискриминација.

Во 10 часот кога требаше да почне дебатата, беше соопштено дека министерката во последен момент откажа. По дваесетина минути дојде претставничка од нејзиниот Кабинет. Таа се извини од име на Царовска и рече дека министерката не можела да дојде поради обрски, односно била повикана во Влада.

- Advertisements -

Дебатата за измените на Законот за дискриминација со стручната и засегната јавност е во организација на предлагачот на измените, Министерството за труд и социјална политика и Мисијата на ОБСЕ во Скопје.

 

Поврзани новости