Министеркaта Ременски наиде на затворена врата во Заводот за рехабилитација

by fokus 18:17
18:17

На меѓународниот ден на лицата со инвалидност, министерката за труд и социјална работа, Фросина Ременски, наиде на затворена врата во Заводот за рехабилитација на деца и младинци во Скопје.

Министерката сепак успеа да влезе од задната врата, а како што истакна дошла во ненајавена посета поради многубројните жалби од граѓани кои имаат блиски доверени на грижа во центарот.

- Advertisements -

Министерката Ременска посочува дека условите во центарот се далеку од оние кои треба да ги обезбеди една вакв државна установа.

Од увидот во заводот било утврдено и дека дел од штитениците имаат потреба од лекарска помош, а дел воопшто не требало да бидат згрижени таму, односно била направена погрешна проценка од страна на стручните служби.

Поврзани новости