Михајловски: Комората не смее потпадне под политиката, а адвокатите да не се ценат според клиентите

by Фокус 18:18
18:18

Адвокатската комора не смее да потпадне под влијание на политиката, таа е независна институција чија независност е гарантирана со Уставот, порача новиот претседател на комората Љубомир Михајловски – Џанго, кој беше избран синоќа во Струга.

-Имаме многу случаи каде еден адвокат брани одредени странки коишто го инволвираат во политика, но неосновано го инвлолвираат затоа што кај нас народот е склон да ете така според клиентите ги цени адвокатите – рече Михаловски, кој е поранешен директор на царината и министер за внатрешни работи во влада на СДСМ.

- Advertisements -

Тој најави дека приоритет ќе му биде остручувањето на адвокатите, кои, според него, треба да дадат голем придонес во реализиција на новите рефорски закони.

Поврзани новости