Мигрантите запалиле и воз во Идомени!?

by Фокус

Две поголеми групи на мигранти утринава се степале на железничката станица во Идомени, по што е запален и вагон од композицијата кој грчката железница им го дала на бегалците да го користат како место за преноќевање.

Голема група бегалци го каменувала возот во кој преспиваат и живејат цели фамилии. Засега нема официјални информации за тоа колкумина се повредени. По интервенцијата на грчката полиција, ситуацијата е ставена под контрола.

Поврзани новости