Мигранти се обиделе да се качат на товарен воз за Идомени

by fokus

Група бегалци и мигранти се обиделе да се качат на товарен воз што сообраќал од Солун до Идомени, што се наоѓа на границата на Грција со Северна Македонија.

Според информациите, ашиновозачот ја известил полицијата дека во вагоните нелегално се качиле група мигранти и бегалци, по што го запрел возот во близина на Солун.

Кога пристигнала полицијата, лицата што биле во вагоните веднаш побегнале.

Поврзани новости