Мигранти од Македонија пристигнаа во Србија

by Фокус 10:55
10:55

Во текот на ноќта, околу 2.000 мигранти, кои претходно транзитираа низ Македонија, ја поминале српската граница и стасале со Прешево.

Според агенцијата „Танјуг“, пред прифатниот центар во Прешево има колона долга повеќе од половина километар, а тие со автобуси заминуваат за Белград.

- Advertisements -

Дел од бегалците рекле дека во Србија влегле без проблем и дека немале никави проблеми со полицијата.

Поврзани новости