МФ: Поплавените сами да се пријават за да добијат аванс од 500 евра

by fokus 18:46
18:46

Жителите од поплавените подрачја од утре ќе можат да се пријават за да добијат авансна отштета од 500 евра.

Министерството за финансии денеска ги повика лицата што биле евидентирани од страна на Комисијата за проценка на штети да дадат известување во која деловна банка сакаат да им се исплати паричниот надоместок.

Иисплатата на средствата ќе се изврши во готово, на шалтерите на онаа деловна банка за која лицето ќе се определи. Банките ќе ја вршат исплатата врз основа на документ за идентификација  – лична карта или патна исправа.

Жителите можат да се пријават на следните телефони: 02/3255-578, 02/3255-586, 02/3255-743 и 02/3255-742.

Пријавувањето може да го вршат утре и задутре од 9 до 17:30 часот, а во понеделник од 8:30 до 19 часот.

Поврзани новости