Методија Величковски е нов началник на генералштабот на Армијата

by Фокус

Претседателот на Македонија, Ѓорѓе Иванов вчера го потпиша указот за именување на нов началник на генералштабот на Армијата откако Горанчо Котевски претходно беше разрешен од должноста. Се шпекулира дека Методија Величковски е компромисното решение поради судирот на интереси кој настанал заради различните фаворити кои на функцијата сакале да ги протуркаат претседателот Иванов и владејачката партија.

Поврзани новости