Мерко им забрани на вработените да јадат, пијат и да пушат цигари во канцелариите додека траат рамазанските пости

by fokus 14:02
14:02

Градоначалникот на Струга, Рамиз Мерко исптратил наредба до вработените во општинската администрација со која забранува носење храна и пијалоци во сите канцеларии додека траат рамазанските пости.

Во наредбата, за истиот период Мерко забранува и пушење во канцелариите, нешто што е забрането и казниво со законот за пушење.

 

Поврзани новости