Медицинска сестра обвинета за убиство на 7 бебиња во Честер

by Fokus

Медицинска сестра Луси Летби во Херефорд е обвинета за убиство на 7 бебиња во неонаталното одделение во болницата „Грофица“ во Честер, пишува Daily Mail.

Таа е обвинета за убиство на пет момчиња и две девојчиња и обид за убиство на пет момчиња и пет девојчиња во периодот од јуни 2015 до јуни 2016 година.

Сепак, таа ги негира сите 17 обвиненија.

Се проценува дека судењето во Манчестер ќе трае до 6 месеци. Поротата допрва треба да биде избрана.

На почетокот на оваа година, Летби првично беше обвинет за убиство на осум бебиња и обид за убиство на уште 10.

Судењето се очекува да привлече големо внимание, заедно со прашањата за тоа како можеле да бидат извршени наводните злосторства, како и проверка на болничките процедури, пишува Daily Mail.

Поврзани новости