Меџити: Гранатирањето врз Владата треба да се сфати посериозно, при друг таков напад може да има и луѓе

by Фокус

Гранатирањето на Владата е многу посериозен инцидент, отколку што во јавноста го перципираат надлежните органи, смета потпретседателот на ДУИ, Изет Меџити. Ваквиот став тој го изнесе во емисијата „Патот кон“ на Алсат телевизија.

– Имало пропусти, тоа е слабост кај надлежните органи, тоа е евидентно и нерешавањето на овие случаи може да мотивира други случаи, да мотивира луѓе од разни мотиви да преземат чекори кои ја загрозуваат безбедноста на граѓаните, бидејќи во друг случај при напад со граната може да има и луѓе – рече Меџити.

Поврзани новости