McDonalds покрај бургери нуди и прилика за заработка. Еве како!

by Фокус

Во текот на минатата година цената на акции на McDonalds пораснаа дури 26%, а према Financial Times, до крајот на оваа година би можела да порасне за дополнителни 14%.

Искористете ја оваа прилика и земете 50€ за тргување на светската берза и заработете на акциите на McDonalds.

Бесплатните 50€ за тргување можете да ги превземете овде.

McDonald’s одлучи да го прошири својот пазар и во Азија.  Неодамна беше објавено дека овој гигант e меѓу рестораните за брза храна во Кина, Хонг Конг и Јужна Кореја во наредните 5 години ќе отвори 1500 нови ресторани. Во овој регион McDonald’s веќе има 2800 ресторани но во фокусот на овој нов план ќе биде воглавно Кина.

Кина е моментално трета по големина на пазарот на McDonald’s, после САД и Јапонија, но компаниите се надеваат дека Кина наскоро ќе  премине на второ место , што не би требало да претставува голем проблем откако оваа земја има најголема стапка на раст кога се во прашање потрошувачката на нејзините производи. Во текот на првиот квартал продажбата во веќе постоечките ресторани пораснала за  3.6%, што е меѓу останатото влијаеше на растот на цената на акциите на оваа компанија.

Покрај тоа, неодамна беше објавен извештај за вработување за првиот квартал оваа година кој што покажа подобри резултати од очекуваните. Новата платформа која што е во понуда на овој ланец на ресторани, се покажа повеќе од успешна.

Со цел на подобра борба со конкуренцијата како што се Chipotle Mexican Grill и Shake Shack, McDonalds од Октомври минатата година им овозможи на своите гости да можат да порачаат доручек во попладневни часови. Овој потег значајно ја зголеми продажбата, а и со самото тоа и профитот.

Во текот на првиот квартал McDonalds оствари приход од 5.9 милијарди долари. Растот на заработката на годишно ниво беше неверојатни 46%, а приходите од франшизата пораснаа 5% на 2.15 милијарди долари.

FXLider има соработка со Fortrade Limited – компанија која е авторизирана и регулирана во UK од страна на FCA (Financial Conduct Authority) под лиценца со број 609970.

Договорите за разликата во цената (CFD) ги претставуваат производите кои се потпираат на финансискиот левериџ и носат високо ниво на ризик за Вашиот капитал затоа што цените можат брзо да постанат неповолни за Вас. Овие производи можеби нема да бидат соодветни за сите клиенти и заради тоа морате да бидете сигурни да сте ги разбрале ризиците, а и да побарате независен совет. Овој материјал не претставува понуда, барање ни трансакција во поглед на било кој финансиски инструмент. Загубите можат да ги надминат Вашите депозити и од Вас би можело да се бара да извршите дополнителни плаќања. FXLider не прифаќа никаква одговорност за било каква употреба на овие коментари ниту за последиците кои од тоа можат да проистекнат. Не се дава никакво уверување ниту гаранција за точноста или потполноста на овие податоци. Како резултат на тоа, секое лице кое ќе постапи спрема нив, тоа го прави потполно на сопствен ризик.

 

Поврзани новости